Mikä on Pre-order The Future?

Pre-order the Future ei ole ainoastaan Nesteen tulevaisuuteen suuntaava hanke, vaan kokonaisvaltainen ajattelutapa. Puhtaampi tulevaisuus edellyttää jatkuvaa halua tehdä parempia valintoja. Siksi olemme viime vuosina panostaneet uusiutuvien polttoaineiden ja materiaalien jalostukseen. Tuotantolaitoksemme valmistavat jätteistä jo nyt korkealaatuisia uusiutuvia tuotteita. Muun muassa Nesteen biomuovi on täysin uudenlainen materiaali, joka ei ainoastaan rajoita hiilidioksidipäästöjen syntymistä vaan myös sitoo hiilidioksidia itseensä puhdistaen ilmakehää.

Pre-order the Future -hankkeen tavoite on kartoittaa vaihtoehtoja, joiden avulla luoda puhtaampi tulevaisuus. Hankkeen myötä syntyi EduCycle, laajennettua todellisuutta hyödyntävä oppimisympäristö. EduCyclen kautta on mahdollista ymmärtää konkretian kautta, millaisia vaikutuksia valinnoillamme on.

Hankkeen muut konseptit

Pre-order the Future -hankkeen aikana syntyi kaiken kaikkiaan viisi tulevaisuuden tuote- ja palvelukonseptia. EduCycle, laajennettua todellisuutta hyödyntävä oppimisympäristö valittiin jatkokehitykseen. Tutustu alla neljään muuhun konseptiin!

CleanTrail on verkkokaupan palvelukonsepti, joka tuo ekologiset toimitukset pysyväksi osaksi verkkopalveluiden tilausjärjestelmiä.

ThinkEar on ajatuksen voimalla ohjattava musiikkisoitin.

EcoTravel tekee matkasuunnitelmasi niin sinun kuin ympäristönkin ehdoilla. Se löytää matkallesi ekologisimmat kulkuvälineet valintasi mukaan.

Uusiutuvia materiaaleja hyödyntävä GreenPod on monikäyttöinen toimitila, joka soveltuu niin tehokkaaseen työskentelyyn kuin kotoisaan oleskeluunkin.

Tuomaristo

Pre-order the Future -tuomaristo koostui viidestä eri alan osaajasta. Tuomariston tehtävä oli poimia saamistaan erinomaisista ehdotuksista mielestään potentiaalisin ja auttaa sen kehittämisessä.

Prince Ea

Futurologi
 

Richard Williams, taiteilijanimeltään Prince Ea, on spoken word -artisti, rap-artisti ja YouTube-supertähti, joka toimii Nesteen Pre-order the Future -hankkeessa futurologina. Hänet tunnetaan maailmalla intohimoisena ympäristönsuojelijana ja ekologisen elämäntavan puolestapuhujana. Hänen spoken word -videonsa ovat keränneet YouTubessa ja Facebookissa yli puoli miljardia katselukertaa.

Kaisa Hietala

Johtaja
Uusiutuvat tuotteet

Kaisa Hietala on Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminnan johtaja ja Nesteen johtoryhmän jäsen. Hän on ollut keskeinen henkilö Nesteen uusiutuvat tuotteet -liiketoiminnan kehittämisessä viime vuosina. Uusiutuvat tuottivat Nesteelle vuonna 2015 noin 2,5 miljardin euron liikevoiton.

Matti Lievonen

Toimitusjohtaja
 

Matti Lievonen on toiminut Nesteen toimitusjohtajana vuodesta 2008. Hän on tuonut yritykseen uudenlaisia ajattelumalleja ja hänen kunnianhimoisen visionsa ansiosta Neste on suunnannut liiketoimintaansa uusiutuviin polttoaineisiin. Nesteen korkealaatuisella uusiutuvalla polttoaineella on monia uskollisia asiakkaita. Myös uudet innovatiiviset sovellukset, kuten uusiutuvat liuottimet ja muovit, ovat aktiivisen kehitystyön alla.

Jaana Beidler

Professori
Muotoilu, erityisesti värit ja materiaalit

Jaana Beidler on suomalainen suunnittelija, joka on tehnyt merkittävän uran Yhdysvalloissa. Työskenneltyään muun muassa Patagonian, Espritin ja Niken suunnittelun johdossa Beidler palasi Suomeen, jossa hän toimi Nokian älylaitteiden väri- ja materiaalisuunnittelun päällikkönä. Nyt Beidler jakaa uransa varrella kerättyjä oppeja Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Veera Vihmo

Koululainen
 

Veera, 12, käy koulua Espoon kansainvälisessä koulussa. 4-vuotiaana Veeran perhe muutti yli viideksi vuodeksi Australiaan, jossa hän oppi puhumaan englantia. Veeran vapaa-aikaan kuuluu akrobaattitemppujen tekemistä ja paljon laulua. Koulunkäynti on Veerasta mukavaa ja hän haluaisikin tulla isona opettajaksi – hän olisi koulun kivoin opettaja, joka näyttäisi muille kuinka oppiminenkin voi olla hauskaa. Veerasta tuntuu, että tulevaisuudessa elämme paljolti elektroniikan ympäröiminä, mutta toivoo että osaisimme myös kunnioittaa luontoa ja nauttia sen antimista.

KONSEPTIN VALINTA

Kuten koko hanke, myös parhaan Pre-order the Future -konseptin valinta oli insproiva ja raudanlujaa yhteistyötä vaatinut koitos. Tuomarit joutuivat suuren haasteen eteen, kun viidestä innovatiivisesta konseptista oli valittava paras ja käytännöllisin vaihtoehto jatkotuotantoa varten. Katso kuinka tuomaristo selvisi valintapäivän tehtävästään.

PRE-ORDER THE FUTURE Mediassa

Examiner.comApril 25 2016
Exclusive interview with Prince Ea
UproxxApril 25 2016
Meet Prince Ea, The Environmentalist And Spoken Word Artist Who Wants Us To ‘Pre-Order The Future’
Biobased Products BlogApril 19 2016
Neste Announces Collaboration With Spoken Word Artist And Environmentalist Prince Ea
Markkinointi ja MainontaApril 19 2016
Neste ja YouTube-tähti yhteistyöhön – “Löysimme yhteisen sävelen”
Oil and Gas PressApril 19 2016
Prince Ea unites with world’s largest renewable diesel producer Neste

Keskustelua Pre-Order The Futuresta

@SirpaTuomi 18 May 2017
Now the winner concept #EduCycle from #PreOrderTheFuture project made w/ @ will enable children in schools learn from #climatechange https://t.co/1HbEVlZwfN
@NiskanenTeija 12 May 2017
Play & learn. Testissä erilainen työpäivä. #EduCycle #PreOrderTheFuture #socialNeste @ https://t.co/DuFWkKW5aS
@vuorenlehto 13 Apr 2017
Niin fiksuja ja upeita nuoria testaamassa EduCycle-peliämme. #EduCycle #PreOrderTheFuture @ https://t.co/4ybj8hYspL
@AkerblomSuvi 13 Apr 2017
#PreOrderTheFuture -hankkeen huipennus on täällä: ilmastonmuutospeli #EduCycle! @ https://t.co/Jt5jEcFbwh
@gmmb 19 Jul 2016
Don't regret the things you didn't do, start doing now. #PreOrderTheFuture & make it better: https://t.co/8sFA0s9XyL
@nestecorp 6 Jul 2016
It's been an amazing journey with @! Have you checked out the fruit of our collaboration? #PreOrderTheFuture https://t.co/QdD4WjAlfi
@VPenttila 5 Jul 2016
Check out these inspiring eco-travel blogs before booking! #PreOrderTheFuture @ https://t.co/S3XONSDyLm https://t.co/6463BNdGDq
@elina_lam 4 Jul 2016
Planning your next trip? Check these before booking. #PreOrderTheFuture @ https://t.co/pyUmPVo09J https://t.co/X3V3nnipVv
@saganalexk 29 Jun 2016
Really loving these #PreorderTheFuture designs https://t.co/h3HjCz6bCB